EN | BHS

Treći dan na programu Balkan Photo Festivala: Uroš Podlogar, Mario Periša, Past is Now, Zbor fotoreportera Hrvatske, Romulić i Stojčić…

Uroš Podlogar
Uroš Podlogar

Treći dan programa na Balkan Photo Festivala koji se održava u Umjetničkoj galeriji BiH počinje u 11.00h predavanjem Uroša Podlogara, ambasadora kompanije Sony za Sloveniju na temu adventure photography u okviru kojeg će Uroš prenijeti svoje iskustva sa Himalaja te snimanja iz helikoptera.

U podne, program nastavlja Mario Periša, profesor fotografije na Multimediji u Varaždinu, analizirat će metode žiriranja u fotografiji i fotografskim konkursima.

Za 13.00h predviđen je razgovor sa Vladimirom Miladinovicem i Merlin Nadj-Torma – učesnicima izložbe PAST IS NOW.

Nakon pauze za ručak, progam se nastavlja u 16.00h sa predavanjem Siniše Hančića, predsjednikom Zbora fotoreportera Hrvatske na temu “Autorskih prava u fotografiji.”

Za kraj programa drugog dana su predviđena je timelapse projekcija Marija Romulića i Dražena Stojčića, u Caffe baru Mash uz prigodno druženje. Projekcija počinje u 20.00h.

Ovogodišnji Festival su podržali: Kancelarija specijalnog predstavnika EU (EUSR), Grad Sarajevo, UNICEF, Umjetnička galerija BiH,  Goethe Institut a generalni sponzor konkursa je Canon , zlatni sponzor: Sony, a osim toga konkurs su podržali i sljedeći sponzori i prijatelji: AVTERA BH, Imtec,  Galerija BlackBOX, Kim Tec, R&S, Tehnomag, New Event, Hotel Festival, Pycsell, FAN Ferhatović, EUROBHPLAKATBH, Fiskus i AtlantBH.

Fotoagencija Pixsell je oficijelna foto/news agencija Festivala, a medijski partneri konkursa su: Klix, RSG, Antena Sarajevo, N1, Magazin Dani , Oslobođenje i Urban magazin. Partner u organizaciji druženja i popratnih sadržaja – Caffe bar Mash.

Komentari

komentara

Kategorija:
Datum:
  • Januar 31, 2016
Podijeli:

Balkan Photo Festival na Facebooku

Balkan Photo Award na Facebooku

Fotografija.ba na Facebooku