EN | BHS

Uslovi korištenja

PRAVNA POZADINA

“Balkan Photo Award” (BPA) je fotografsko takmičenje koje se održava svake godine u sklopu Balkan Photo Festivala (BPF). Internet portal “Fotografija.ba” je organizator oba programa, a portal djeluje kao sekcija Udruženja URBAN iz Sarajeva, Bosna i Hercegovina.

Fotografija.ba kao nosilac organizacije i prava će u daljnem tekstu biti označena kao Organizator.

IZJAVA

Slanjem ove prijavnice potvrđujem istinitost podataka te pristajem na uslove i pravila koja su navedena u ovoj prijavnici. Također, potvrđujem da su fotografije moje autorsko djelo.

ŽIRIRANJE

Žiriranje na Balkan Photo Festivalu se odvija po principu potpune anonimnosti. Nakon prijave, članovi žirija dobijaju na uvid samo fotografije bez imena autora. Također, pristigle fotografije će pregledati i Organizatori i u slučaju sumnje na nedozvoljenu manipulaciju od autora tražiti originalnu datoteku. Autor snosi odgovornost za svoje vlastito djelo i sve posljedice koje su proizašle iz istog.

Na fotografijama se ne smije vidjeti ime fotografa, agencije ili publikacije ili bilo koja informacija koja može otkriti autorstvo. Svi podaci se upisuju u aplikaciji za prijavu, ali ne smiju biti vidljivi na fotografiji.

Uputstva za obradu fotografija koja su navedena u opisima kategorija su samo smjernice, obzirom da Žiri ima autonomno pravo donošenja odluke o diskvalifikacije fotografije ili zadržavanja u izboru.

USLOVI UČEŠĆA

Kao učesnik konkursa obavezujete se da nećete: objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje; objavljivati i/ili slati vulgarne, klevetničke, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje tekstove, slike, video i/ili audio zapise; objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe; lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe); objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone; objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama; širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine ili bilo koje druge zemlje po nacionalnom ili bilo kojem drugom osnovu; vrijeđati druge članove portala “Fotografija.ba”; na bilo koji drugi način zloupotrebljavati portal “Fotografija.ba” i festival “Balkan photo Festival”.
Kao učesnik konkursa prihvatate sljedeća pravila: Da organizacioni odbor Konkursa, i portal Fotografija.ba mogu koristiti Vaše fotografije neograničeno na društvenim mrežama, godišnjacima, medijskim člancima ISKLJUČIVO u promotivne svrhe portala Fotografija.ba, konkursa i Festivala te uz OBAVEZNO potpisivanje Vas kao autora (osimu slučaju kada to nije moguće) bez isplaćivanja bilo kakve naknade; Da u slučaju otkrivenih nepravilnosti ili netačnosti podataka i fotografija koje ste poslali, Fotografija.ba i organizacioni odbor Konkursa i Festivala zadržava pravo da Vam oduzme nagradu te da nadoknadite materijalnu štetu nastalu Vašim postupkom;
Prijavom garantujete da ste vlasnik autorskih prava i da u slučaju da bilo koja treća strana potražuje prava na fotografiju koju ste poslali snosite svu odgovornost i da Organizator ne snosi nikakvu odgovornost i da neće biti uključen u bilo kakav pravni proces koji je vezan za Vaše fotografije.