EN | BHS

Četvrti dan na programu Balkan Photo Festivala: Izložba dječijih fotografija “Moje mjesto pod suncem”

Izložba fotografija na otvorenom, otkriće vam svijet kakav vide djeca iz deset BiH općina. Pridružite nam se u ponedjeljak, 1. februara 2016. na platou ispred Katedrale, tačno u podne i otkrijte njihovo mjesto pod suncem.

Ova izložba dio je projekta “Podrška trajnim rješenjima Revidirane strategije za provedbu Aneksa VII Dejtonskog mirovnog sporazuma”, koji finansira Evropska unija (u iznosu od 7 miliona eura kroz program IPA 2012), a sufinansira i implementira UNHCR u suradnji sa projektnim partnerima u deset prioritetnih općina u Bosni i Hercegovini. Projekat je započeo u 2014. godini i provodit će se do kraja 2016. godine u općinama Bosanski Petrovac, Gradiška, Prijedor, Derventa, Maglaj, Bijeljina, Živinice, Mostar, Foča te Brčko Distriktu.

Partneri u implementaciji projekta su Razvojni fond Ujedinjenih nacija (UNDP), Dječiji fond Ujedinjenih nacija (UNICEF), Međunarodna organizacija za migracije (IOM), Hilfswerk Austria International (HWA), Bosanski humanitarni logistički servis (BHLS), Fondacija lokalne demokratije (FLD), te Udruženje Vaša prava BiH (VP).

Fokus djelovanja UNICEF-a u okviru Projekta je na jačanju socijalne zaštite i inkluzije djece u sektorima socijalne zaštite, obrazovanja i ranog rasta i razvoja, te kroz unapređenje mehanizama učešća djece u društvenom životu.

Inkluzivne Foto radionice u 10 opština su okupile oko stotinjak djece školskog uzrasta, iz različitih socijalnih okruženja. Cilj je bio obučiti djecu osnovama fotografije, te im omogućiti da i na taj način izraze svoje viđenje okruženja, svoje želje i potrebe. Istovremeno je cilj ukazati široj javnosti na neophodnost učešća djece, osobito one iz ugroženih grupa, u svim aspektima društvenog života.

Komentari

komentara

Kategorija:
Datum:
  • Februar 1, 2016
Podijeli:

Balkan Photo Festival na Facebooku

Balkan Photo Award na Facebooku

Fotografija.ba na Facebooku