EN | BHS

Drugi dan na programu Balkan Photo Festivala: Amel Emrić, Myles Little, Fotodoks, Petar Sabol…

Drugi dan programa na Balkan Photo Festivala koji se održava u Umjetničkoj galeriji BiH počinje u 11.00h razgovorom sa Amelom Emrićem, fotografom agencije Associated Press (AP) na temu “Fotograf, svjedok vremena”, na temu dugogodišnjeg rada u profesiji, standardima profesije itd.

U podne, program nastavlja Myles Little, urednik fotografije u Timeu, održat će prezentaciju pod pokroviteljstvom Canon Bosna i Hercegovina, o tome kako uobličiti fotografski projekat, izložbu, reportažu te će pričati o svom projektu koji je prošao istu evoluciju – reportaža, izložba, knjiga.

Nakon toga će sve zainteresovani moći uživati u makro fotografijama Petra Sabola, ambasadora kompanije Sony za Hrvatsku koji će održati prezentaciju svog rada.

Nakon pauze za ručak, progam se nastavlja u 15.00h sa panel diskusijom na temu “Može li, ili treba li umjetnost reflektirati druđtveni i socijalni razvoj” – gostujući festival FOTODOKS (Minhen) u okviru BPF – Armin Smailović, Paul Lowe, nakon čega će nas FOTODOKS tim provesti kroz izložbu Past is Now.

Za kraj programa drugog dana su predviđene i dvije izložbe.

18.30h – Otvaranje izložbe – “FOTODOKS – PAST IS NOW

20.00h – Otvaranje izložbe – “1% PRIVILEGE IN A TIME OF GLOBAL INEQUALITY” // Galerija BlackBOX (Vrazova 5)

Nakon završetka programa pozivamo sve zainteresovan na družene u Café bar Mash, uz odličnu svirku benda The Leftovers.

Ovogodišnji Festival su podržali: Kancelarija specijalnog predstavnika EU (EUSR), Grad Sarajevo, UNICEF, Umjetnička galerija BiH,  Goethe Institut a generalni sponzor konkursa je Canon , zlatni sponzor: Sony, a osim toga konkurs su podržali i sljedeći sponzori i prijatelji: AVTERA BH, Imtec,  Galerija BlackBOX, Kim Tec, R&S, Tehnomag, New Event, Hotel Festival, Pycsell, FAN Ferhatović, EUROBHPLAKATBH, Fiskus i AtlantBH.

Fotoagencija Pixsell je oficijelna foto/news agencija Festivala, a medijski partneri konkursa su: Klix, RSG, Antena Sarajevo, N1, Magazin Dani , Oslobođenje i Urban magazin. Partner u organizaciji druženja i popratnih sadržaja – Caffe bar Mash.

Komentari

komentara

Kategorija:
Datum:
  • Januar 30, 2016
Podijeli:

Balkan Photo Festival na Facebooku

Balkan Photo Award na Facebooku

Fotografija.ba na Facebooku