EN | BHS

SONY Award u okviru Balkan Photo Festivala

Svjetski poznata kompanija i proizvođač fotografske i tehničke opreme SONY postao je Zlatni sponzor konkursa Balkan Photo Festivala. Posebno dobra vijest za sve učesnike konkursa za Balkan Photo Award je posebna SONY Award koja će biti dodijeljena na svečanoj dodjeli nagrada u Vijećnici 29.1.2016. godine u 19.00h. Nagrađeni autor će se imati priliku uvjeriti u kvalitet fotoaparata SONY RX100 IV, koji je proglašen za najbolji kompaktni fotoaparat u protekloj godini, a čija tržišna vrijednost iznosi cca. 2499,95 KM.

Module5_1_DESKTOP

Osim vrijedne nagrade, SONY svim posjetiocima edukativnog programa Festivala (kompletan program ćemo objaviti naknadno) donosi i zanimljiva predavanja:

Petar Sabol  – SONY ambasador za Hrvatsku – predavanje na temu wildlife&macro fotografija, iskustva, oprema, rad i tehnike snimanja.

Photo by: Petar Sabol
Photo by: Petar Sabol

Uroš Podlogar  – SONY ambasador za Sloveniju – predavanje na temu adventure photography – snimanje iz zraka i avanture na Himalajima.

Photo by Uroš Podlogar
Photo by Uroš Podlogar

Podsjećamo, žiri koji broji 12 članova će odabrati finaliste i pobjednike po kategorijama: Kreativna, Priroda, Portret, Svakodnevni život, Vijesti i događaji te Reportaža, a dodjela nagrada i ceremonija proglašenja će se održati 29.1.2016. godine u 19.00h u Vijećnici (Sarajevo) čime zvanično počinje program Balkan Photo Festivala.

Više o kompletnom nagradnom fondu i festivalu saznajte OVDJE.

Komentari

komentara

Kategorija:
Datum:
  • Januar 18, 2016
Podijeli:

Balkan Photo Festival na Facebooku

Balkan Photo Award na Facebooku

Fotografija.ba na Facebooku