EN | BHS

Radionica Same Vidica zatvara program Festivala

Red Bull nam za kraj Festivala donosi zanimljivo predavanje! Samo Vidic!

17.00h – Akademija likovnih umjetnosti – Samo Vidic photography

Samo Vidic je započeo fotografsku karijeru 2001. Ubrzo je otkrio da je njegova strast sportska fotografija i snimanje raznih sportova i sportista.  Uvijek se trudi otkriti novi pristup i da stvari uradi malo drugačije i zbog toga mu klijenti vjeruju i na najzahtjevnijim poslovima.

Samo radi za Red Bull zadnjih 10 godinam a također radi  i sa agencijom Getty images. Na Red Bull Illume fotografskom takmičenju u kategoriji Wings osvojio je prvu nagradu, a više puta je osvajao i Slovenia press photo.

Više godine drži internacionalno prepoznatu radionicu koja se održava u Bohinju (Slovenija).

Klijenti sa kojima Samo aktivno radi su: Red Bull, Getty Images, Suunto, voest alpine, Elan, Atomic, Canon, IIHF, Salomon, Jarum, KTM, Jet Set.

Ovogodišnji Festival su podržali: Kancelarija specijalnog predstavnika EU (EUSR), UNICEF Bosna i Hercegovina, i Grad Sarajevo. Generalni sponzor konkursa je Canon , a osim toga konkurs su podržali i sljedeći sponzori i prijatelji: AVTERA BH, ImtecHT ERONET, New Event,  DHLGalerija BlackBOX, Red Bull, Pycsell,  Hotel Festival, Poslovni klub, FAN Ferhatović, EUROBHPLAKATBH, AUMENTO i AtlantBH.

Medijski partneri konkursa: Klix, RSG, Antena Sarajevo, FTV, Magazin Dani i Oslobođenje.

Komentari

komentara

Kategorija:
Datum:
  • Januar 26, 2015
Podijeli:

Balkan Photo Festival na Facebooku

Balkan Photo Award na Facebooku

Fotografija.ba na Facebooku