EN | BHS

Posljednji program u Umjetničkoj galeriji BiH je predavanje Branislava Brkića

U okviru manifestacije “Fotografija godine BiH 2012” danas će biti održan posljednji program u Umjetničkoj galeriji BiH.

 Tokom proteklih dana, pored izložbe “Fotografija godine BiH 2012” koja je otvorena 21. januara, svi koji su željeli mogli su prisustvovati interesantnim predavanjima, prezentacijama kao i multimedijalnoj izložbi gostiju manifestacije.

Predsjednik žirija na konkursu “Fotografija godine BiH 2012” Branislav Brkić, danas će sa početkom u Umjetničkoj galeriji sa početkom u 17:00 sati, za sve zainteresovane održati predavanje.

Branislav Brkić rođen je 1960. godine u Srbiji u gradu Valjevu. Završio je Elektrotehnički fakultet u Beogradu gde i danas živi i radi.

Kreativnom fotografijom se bavi od 1980. godine i do sada je učestvovao na više od 400 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu, na kojima je nagrađivan vise od 140 puta. Imao je 19 samostalnih izložbi u Srbiji i inostranstvu.

Iz biografije se izdvaja i da je u Međunarodnoj organizaciji FIAP nosilac zvanja EFIAP/silver i ESFIAP, a da u Foto savezu Srbije, čiji je predsjednik, ima zvanje Majstor fotografije.

Nakon današnjeg predavanja, u sklopu manifestacije “Fotografija godine BiH 2012” još će biti upriličeno svečano zatvaranje u Caffe baru “Mash”, koncertom benda “Urban Sevdah”.

Komentari

komentara

Kategorija:
Datum:
  • Januar 25, 2013
Podijeli:

Balkan Photo Festival na Facebooku

Balkan Photo Award na Facebooku

Fotografija.ba na Facebooku