EN | BHS

Četvrtog dana manifestacije prezentacija grupe Kamerades

Četvrtog dana manifestacije “Fotografija godine BiH 2012”, u Umjetničkoj galeriji BiH bit će upriličena dva sadržaja.

U 16:00 sati počet će predavanje Maria Romulića i Dražena Stojičića, koji su u sklopu ove manifestacije već održali jedno predavanje te multimedijalnu izložbu.

Mario Romulić i Dražen Stojčić su osječki fotografi koji zajedno rade u sklopu Romulić Multimedia Studija. Ovaj dvojac se međusobno kreativno dopunjava budući da Romulić pored digitalne fotografije svoje vrijeme još uvijek posvećuje analognoj fotografiji a Stojčić se, sa druge strane, od svojih najranijih početaka bavi digitalnom fotografijom. Autori su sjajnog multimedijalnog projekta, foto-monografije “Osijek, a love story”. Više informacija o ovom dvojcu možete pronaći na njihovoj web stranici: www.romulic.com.

Od 17:30 svi zainteresovani moći će prisustvovati prezentaciji ideje i grupe Kamerades.

Ova grupa, koju čini šest fotografa iz Srbije, za cilj ima da dokumentira probleme sa kojima se suočava Balkan stavljajući akcent na socijalne probleme. Kroz svoje reportaže ovi autori koriste fotografiju kao univerzalni vizualni jezik. Svaki od članova ima vlastiti stil, polje djelovanja ali njihova misija je ista, da svojim radom pokažu istinu. Članovi ove grupe su: Saša Čolić, Nemanja Jovanović, Milovan Milenković, Nemanja Pančić, Marko Risović i Marko Rupena.

Iz grupe Kamerades ističu da je njihovo djelovanje bazirano na tradicionalnom pričanju neke priče, ali da se trude postići najviše vizualne i narativne standarde koji postoje u fotonovinarstvu.

Više o ovoj grupi možete saznati na www.kamerades.com.

Komentari

komentara

Kategorija:
Datum:
  • Januar 24, 2013
Podijeli:

Balkan Photo Festival na Facebooku

Balkan Photo Award na Facebooku

Fotografija.ba na Facebooku