EN | BHS

Izložba “Fotografija godine BiH 2011” postavljena u Livnu

U subotu, 10.3.2012. godinu u izložbenom prostoru Hotela Park u Livnu  otvorena je izložba “Fotografija godine BiH 2011″. Posjećenost izložbe je bila na zavidnom nivou, a prisutnima su se obratili Andrija Vrdoljak, iz Centra mladih Livno te  Haris Čalkić, urednik portala Fotografija.ba. Andrija se zahvalio Općini Livno koja je podržala ovu izložbu te Hypo Alpe Adria banci i Hotelu Park koji su bili sponzori izložbe u Livnu.

Izuzetno mi je drago da je ova izložba već drugu godinu postavljena u Livnu i da je opet odlično posjećena i prihvaćena. Imamo dosta fotografa iz ovog kraja koji se prijavljuju na naš konkurs, ali i svakodevno učestvuju u radu portala, tako da očekujemo da se taj trend i nastavi” – istakao je Haris Čalkić.

Projekat „Fotografija godine BiH“ za 2011. godinu su podržali: Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo, Federalno ministarsvo okoliša i turizma, Global Development Consulting, Ambasada Španije u BiH, te Fakultet političkih nauka Sarajevo. Generalni sponzor konkursa je CANON. Ponosni sponzor konkursa je SONY. A konkurs su pomogli i Avtera BH, Mit Alex, ZK Office, DHL, ShoeBeDo, Hotel Pahuljica, Hotel Butik 36, Coca-Cola, te medijski parnteri: Radio Stari Grad 1 Sarajevo, eKapija, Radiosarajevo.ba, DEPO Portal, ZenicaBlog, Dani, Magazin Start, Dnevnik.ba, Banjalukalive, Crna Ovca, Fokus.com.hr, Fotogard.com, 6yka.com, Creativeartmagazine te Cahayabox.net.

U nastavku pogledajte nekoliko fotografija sa otvorenja.

Komentari

komentara

Kategorija:
Datum:
  • Mart 12, 2012
Podijeli:

Balkan Photo Festival na Facebooku

Balkan Photo Award na Facebooku

Fotografija.ba na Facebooku