EN | BHS

Fotografija godine BiH 2014: “Primijenjena fotografija by HT ERONET”

U suradnji sa sponzorom festivala,  poduzećem HT ERONET, a u okviru izbora za najbolju fotografiju  festivala „Fotografija godine BiH 2014“, portal Fotografija.ba raspisuje natječaj za posebnu kategoriju pod nazivom „Primijenjena fotografija“.

Cilj pokretanja ove kategorije je potaknuti kreativce koji će fotografijama odgovoriti na teme koje su u skladu sa društveno odgovornim poslovanjem poduzeća HT ERONET a podrazumijevaju ulaganje u lokalnu zajednicu, sport, kulturu i ekologiju na državnoj razini. U ovu kategoriju spadaju fotografije prizora iz svakodnevnog života koje oslikavaju lakoću življenja, fotografije koje se mogu povezati sa društveno odgovornim poslovanjem (sport, kultura, film, ekologija, i sl.), kao i one s tematikom marketinških kampanja iz područja telekomunikacija, bez posebnih ograničenja.

Nagrada za najbolju fotografiju u kategoriji „Primijenjena fotografija by HT Eronet“  je vrijedan mobilni aparat.

Fotografije za ovu kategoriju se mogu prijaviti OVDJE  –  kao i fotografije iz ostalih pet kategorija:

  • Priroda
  • Ljudi
  • Fotoreporterska/PRESS fotografija
  • Grad
  • Kreativna fotografija

Podsjećamo, Portal Fotografija.ba  već četvrtu godinu u okviru festivala „Fotografija godine BiH“ organizuje izbor za najbolju fotografiju.

Na natječaj se mogu prijaviti sve zainteresirane osobe koje se bave fotografijom. U izboru ne smiju sudjelovati članovi upravnih tijela Udruženja „Urban“ iz Sarajeva te članovi žirija. Od pristiglih fotografija iz svake kategorije, stručni žiri kojeg čini osam fotografa birat će po deset najboljih fotografija. Pored toga, svaka kategorija će imati posebnog pobjednika. Najbolji radovi će biti proglašeni 23.1.2015. godine u Sarajevu na svečanoj ceremoniji dodjele nagrada u Vijećnici, nakon čega slijedi ostatak programa Festivala.

Ovogodišnji žiri čine: Andrew Testa (predsjednik žirija), Dženat Dreković, Kemal Hadžić, Nemanja Jovanović, Zoran Marinović, Mario Periša, Igor Rill i Stipe Surać.

Nagradni fond konkursa iznosi 10.000 KM, a Grand prix nagrada za ukupnog pobjednika je fotoaparat Canon EOS 5D MK III poklon generalnog pokrovitelja konkursa Canon Bosna i Hercegovina.

Sve informacije oko uslova učešća na Konkursu te prijavnicu možete naći na linku – http://fotografija.ba/konkurs/?page_id=33

Ovogodišnji Festival su podržali: Kancelarija specijalnog predstavnika EU (EUSR) i Grad Sarajevo. Generalni sponzor konkursa je Canon , a osim toga konkurs su podržali i sljedeći sponzori i prijatelji: AVTERA BH, HT ERONET, DHL, Galerija BlackBOX, Red Bull, Pycsell, FAN Ferhatović, EUROBHPLAKATBH, AUMENTO i AtlantBH

Medijski partneri konkursa: Klix, RSG, Antena Sarajevo, FTV, Magazin Dani i Oslobođenje.

Komentari

komentara

Kategorija:
Datum:
  • Novembar 6, 2014
Podijeli:

Balkan Photo Festival na Facebooku

Balkan Photo Award na Facebooku

Fotografija.ba na Facebooku