EN | BHS

“Fotografija godine BiH 2010” u Zagrebu!

Fotografija.ba i Udruga Manifest iz Zagreba organizuju izložbu „Fotografija godine BiH 2010“ koja će biti postavljena od 4-11.11.2011. godine u okviru 3. Festivala aktivističke poezije „Art attack“.

Otvaranje izložbe predviđeno je za ponedjeljak petak, drugog dana festivala,  4.11.2011. u 18.30h u Klubu Šibenčana u centru Zagreba. Obzirom da su za potrebe izložbe printana dva seta fotografija, jedan set fotografija će biti ponuđen na aukciji. Sav prihod od prodaje bit će doniran dječjim domovima u Zagrebu i Zenici. Aukcija započinje u 18:30, a svi posjetitelji imat će priliku kupnjom fotografija donirati u dobrotvorne svrhe.

Aukciju će voditi Zoran Erak i Dijana Klarić iz Šibenika, a izložbu će otvoriti član žirija Mario Periša. Fotografija godine BiH je prvi konkurs ovog tipa u organiziciji portala „Fotografija.ba“, a od prijavljenih 140 fotografija odabrano je 40 najboljih fotografija u BiH za proteklu 2010. godinu, koje su izložene u Sarajevu, Zenici, Livnu, Visokom, Banja Luci, Mostaru itd. Pozivamo sve zainteresovane koji vole dobru fotografiju da nam se pridruže na otvorenju izložbe.

Više informacija OVDJE

Komentari

komentara

Kategorija:
Datum:
  • Oktobar 30, 2011
Podijeli:

Balkan Photo Festival na Facebooku

Balkan Photo Award na Facebooku

Fotografija.ba na Facebooku