EN | BHS

Danas na programu multimedijalna izložba “Timelapse”

Jučer je u Umjetničkoj galeriji Bosne i Hercegovine otvorena izložba “Fotografija godine BiH 2012” u organizaciji  našeg portala. Na izložbi su predstavljeni radovi 50 autora čija su djela prošla selekciju žirija a predstavljeni su i pobjednici u kategorijama: Press, Priroda, Grad, Kreativna fotografija i Ljudi.

U sklopu manifestacije “Fotografija godine BiH 2012” koja će trajati do 26. januara 2013. godine, danas će biti upriličeni sljedeći programi:

– od 16:00 do 17:00 sati, u prostorijama Umjetničke galerije BiH bit će održano predavanje Damira Hoyke. Studirao je fotografiju u Njemačkoj na Goethe Institutu, a potom i Akademiju primjenjenih umjetnosti u Beču. Dobitnik je nekoliko svjetskih nagrada a fotografije su mu izlagane širom Evrope i Azije. Do danas je, putem medija, objavljeno preko hiljadu njegovih umjetničkih fotografija. Sve informacije o ovom autoru možete pronaći na njegovoj web stranici www.hoyka.com.

– od 17:30 svi prisutni moći će prisustvovati prezentaciji pod nazivom Pycsell.

– večeras je na programu i multimedijalana izložba “Timelapse” autora Romulić&Stojčić. Mario Romulić i Dražen Stojčić su osječki fotografi koji zajedno rade u sklopu Romulić Multimedia Studija. Ovaj dvojac se međusobno kreativno dopunjava budući da Romulić pored digitalne fotografije svoje vrijeme još uvijek posvećuje analognoj fotografiji a Stojčić se, sa druge strane, od svojih najranijih početaka bavi digitalnom fotografijom. Autori su sjajnog multimedijalnog projekta, foto-monografije “Osijek, a love story”. Više informacija o ovom dvojcu možete pronaći na njihovoj web stranici: www.romulic.com

Povezano:

Proglašeni pobjednici konkursa “Fotografija godine BiH 2012”

50 fotografija koje su predstavljene na izložbi “Fotografija godine BiH 2012”

Kompletan program manifestacije “Fotografija godine BiH 2012”

 

Komentari

komentara

Kategorija:
Datum:
  • Januar 22, 2013
Podijeli:

Balkan Photo Festival na Facebooku

Balkan Photo Award na Facebooku

Fotografija.ba na Facebooku