EN | BHS

“Fotografija godine BiH 2011″ postavljena u Bugojnu

U subotu, 25.2.2012. godinu u prostorijama umjetničke galerije Kulturno-sportskog centra Bugojno otvorena je izložba “Fotografija godine BiH 2011”. Odziv na izložbu je bio izvrstan, a prisutnima su se obratili Vahid Duraković, direktor KSC Bugojno, Haris Čalkić, urednik portala Fotografija.ba te Hasan Ajkunić, načelnik Općine Bugojno. I načelnik i direktor KSC Bugojno su izrazili spremnost da podrže formiranje foto sekcije u Bugojnu.

Cilj gostovanja izložbe Fotografija godine BiH i jeste da se fotografija promoviše u ‘manjim sredinama’ te podrže inciajtive poput ove u Bugojnu o formiranju fotokluba. Izrazito uspješan na konkursu obje godine je bio Amir Kehić koji je iz Bugojna, pa se nadamo da će ostali mladi fotografi slijediti njegov primjer” – istakao je Haris Čalkić.

Projekat „Fotografija godine BiH“ za 2011. godinu su podržali: Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo, Federalno ministarsvo okoliša i turizma, Global Development Consulting, Ambasada Španije u BiH, te Fakultet političkih nauka Sarajevo. Generalni sponzor konkursa je CANON. Ponosni sponzor konkursa je SONY. A konkurs su pomogli i Avtera BH, Mit Alex, ZK Office, DHL, ShoeBeDo, Hotel Pahuljica, Hotel Butik 36, Coca-Cola, te medijski parnteri: Radio Stari Grad 1 Sarajevo, eKapija, Radiosarajevo.ba, DEPO Portal, ZenicaBlog, Dani, Magazin Start, Dnevnik.ba, Banjalukalive, Crna Ovca, Fokus.com.hr, Fotogard.com, 6yka.com, Creativeartmagazine te Cahayabox.net.

U nastavku pogledajte fotografije sa otvorenja. Autor fotografija je član F.ba – Amir Kehić.

Komentari

komentara

Kategorija:
Datum:
  • Februar 27, 2012
Podijeli:

Balkan Photo Festival na Facebooku

Balkan Photo Award na Facebooku

Fotografija.ba na Facebooku