EN | BHS

Program

Petak 27.1.2017. godine – 19.00h – Vijećnica – Balkan Photo Award – ceremonija dodjele nagrada i otvaranje izložbe

– 21.00h – Mash – Koncert – bend Tregeri

Subota 28.1.2017. – Umjetnička galerija BiH –

– 11.00h – Prezentacija Canon opreme – Ferenc Torok

– 11.30 – 13.00h – Samo Vidic – Canon explorer – Prezentacija projekta “Munich surfers”

– 13.00 – 15,00 h – Druženje uz Canon CPS prezentaciju i demonstraciju opreme (svi zainteresovani mogu isprobati najnovije Canon proizvode)

– 19.00h – Otvaranje izložbe Amela Emrića – “Lost childhood” – Umjetnička galerija BiH

– 21.00h – Mash – Koncert – The Leftovers

Nedjelja 29.1.2017 – Umjetnička galerija BiH

– 12.00h – Pixsell.hr – prezentacija

– 13.00h – Igor Nobilo – BUDUĆNOST U FOTO TURIZMU

Druženje zainteresiranih za povezivanje fotografije i turističkih tura u regiji

Što je foto turizam, koji su preduvjeti, kakve su mogućnosti? Zanima vas više i želite se možda uključiti? Odgovore nudi Igor Nobilo, osnivač Croatia Photo Tour-a na druženju tijekom kojeg će predstaviti svoju priču s foto turizmom www.croatiaphototour.com

14.00-16.00h – Canon druženje uz CPS prezentaciju opreme (svi zainteresovani mogu isprobati najnovije Canon proizvode).

Ponedjeljak 30.1.2017. – Plato ispred Katedrale

– 12.00h – Otvaranje izložbe “PRAVDA ZA SVAKO DIJETE” u saradnji sa UNICEF Bosna i Hercegovina.

– 19.00h – Photo warm up uz domaće destilirane proizvode – domaćin Galerija BlackBOX

– 21.00h – Druženje u Kinu Bosna

Osim nabrojanih radinica, Balkan Photo Festival u saradnji sa Canonom organizuje namjensku radionicu za osam (8) učesnika:

Kako izraditi photo zine s Oljom Triaškom Stefanovič i Jurajem Blaškom 

– Caffe bar Mash – petak 27.1. i subota 28.1. 2017. godine – 9-13h –

Olja Triaška Stefanovič i Juraj Blaško, predavači na Akademiji umjetnosti i dizajna u Bratislavi, održat će popularnu radionicu photo zinea. Cilj ove međunarodne radionice, koja će se ovoga Januara održati na Balkan Photo Festivalu, vizualna je analiza sociokulturnih i povijesnih aspekata grada i promjena u njegovim socijalnim, kulturnim, političkim i arhitektonskim strukturama (kolektivno sjećanje grada).

Na kraju radionice svaki će polaznik izraditi vlastiti photo zine. Važan je dio radionice suradnja između fotografa i predavača grafičkog dizajna i fotografije s ciljem izrade konzistentnog djela koje je spremno za tiskanje.

Svaki polaznik radionice treba imati:

  • laptop
  • instaliran Adobe Indesign (bilo koja verzija, probna verzija može se besplatno preuzeti na Adobe.com)
  • digitalni fotoaparat

Radionica je otvorena za studente umetnosti i  fotografe  koji žele naučiti kako izraditi photo zine. Tema radionice bit će najavljena na prvoj sesiji radionice.

O OLJI I JURAJU

Olja Triaška Stefanovič fotografkinja je i predavačica na Akademiji umjetnosti i dizajna u Bratislavi, na Odsjeku za fotografiju i nove medije. Olja je rođena u Novom Sadu u Srbiji. 2007. godine diplomirala je na Akademiji umjetnosti i dizajna u Bratislavi na Odsjeku za fotografiju i nove medije. Ove godine završava doktorski studij na Odsjeku za intermedijalnost i multimedijalnost (pod mentorstvom prof. Tona Čiernyja). 2010. godine bila je finalist za prestižnu nagradu Finalist Award 333 koju dodjeljuje Nacionalna galerija u Pragu. 2015. godine Udruga profesionalnih fotografa Slovačke, Središnja europska kuća fotografije te FOTOFO i OFF Festival Bratislava dodijelili su joj nagradu Fotograf godine. Izlagala je na brojnim grupnim i samostalnim izložbama u Slovačkoj i inozemstvu. Njezini su radovi dio kolekcije gradske galerije Nitrianská gáleria u gradu Nitri u Slovačkoj. U svojoj se umjetničkoj praksi bavi odnosnom fotografije i prostora, povijesnim i sociološkim sjećanjem prostora, nestajanjem prostora te promjenama u namjeni prostora i simulacijom prostora. Živi i radi u Bratislavi.

Juraj Blaško grafički je dizajner i predavač. Diplomirao je na Akademiji umjetnosti i dizajna u Bratislavi, gdje je stekao i doktorat. Tamošnji je predavač na Odsjeku za vizualnu komunikaciju, gdje vodi novootvoreni Laboratorij za primijenjeni dizajn. Suosnivač je Saveza grafičkih dizajnera Slovačke. U svojoj se dizajnerskoj praksi bavi korporativnim identitetom, uredničkim dizajnom i dizajnom knjiga. 2013. godine dodijeljena mu je nagrada žirija National Design Award za doktorski projekt o konceptu korporativnog identiteta vlade. Živi i radi u Bratislavi.

Na Akademiji umjetnosti i dizajna u Bratislavi Olja i Juraj na čelu su projekta Stvaranje fotografske knjige, koji promiče suradnju fotografa i grafičkih dizajnera.

Prijave na radionicu traju do srijede 25.1.2017. godine na mail info@balkanphotofest.com – program i raspored će biti direktno proslijeđeni autorima koji se prvi prijava.