EN | BHS

Gostovanja izložbe Fotografija godine BiH 2010.

Prvi izbor „Fotografija godine BiH 2010“ organizovan je uz podršku UG Natura, a u cijelosti je izveden tehničkim resursima  portala ”Fotografija.ba”. Na konkursu fotografije godine učestvovalo je preko 100 (137) fotografa iz BiH, ali i regiona. Od pristiglih radova, stručni žiri odabrao je pobjednike i 40 najboljih fotografija. Izložba 40 najboljih radova bila je upriličena u auli Parlamentarne skupštine BiH, te u Galeriji „Boris Smoje“ Sarajevo.

Posebno bitan podatak za prvi izbor „Fotografija godine BiH 2010“ je da su svi značajniji mediji prenijeli vijest o konkursu. Uspješno smo skrenuli pažnja javnosti na fotografiju, promovisali smo mlade autore ali i bh. fotografiju u cjelosti. Posebno značajno je da je najava konkursa sa predstavljanjem 40 radova koji će biti izloženi bila najčitanija vijest na najjačem Internet portalu u BiH „Sarajevo-x.com“, koji bilježi više stotina hiljada unikatnih posjeta mjesečno.

Spisak ostalih medija (elektronskih, štampanih i internet) koji su prenijeli vijesti o konkursu: RTVBiH, TV1, TVSA, FTV, BH Radio 1, Radio 8, Sarajevo-x.com, Radiosarajevo.ba, Slobodna Evropa.org, Dani, Avaz, Oslobodjenje, Nezavisne novine, Bljesak.info, Livno online, Zenica-blog, Radio Zenit, Cahayabox, Fotografija.hr, Komentar.hr, Fotogard.hr, Fokus.com.hr, ReFoto.

Video zapis sa otvaranja izložbe u Sarajevu pogledajte OVDJE

“Fotografija godine BiH” kao projekat ima i humanitarni karakter. Na kraju ciklusa izložbi organizuje se prodajna aukcija, a sav zarađeni novac ide u humanitarne svrhe. Ove godine, aukcija je održana u Zagrebu. Prihod od prodanih fotografija koji je iznosio 300 KM poklonjen je Udruženju LOTOS iz Zenice čija je djelatnost očuvanje mentalnog zdravlja te pomoć osobama sa teškoćama u razvoju ili na rubu siromaštva.

U nastavku možete pogledati galerije  sa gostovanja izložbe širom BiH i regiona:

Sarajevo

Livno

Zenica

Visoko

Alpbach

Banja Luka

Mostar

Zagreb

Konjic

Prijedor

Komentari

komentara

Kategorija:
Datum:
  • Oktobar 30, 2011
Podijeli:

Balkan Photo Festival na Facebooku

Balkan Photo Award na Facebooku

Fotografija.ba na Facebooku