EN | BHS

Specijalni predstavnik EU u BiH će podržati festival „Fotografija godine BiH 2013“

Specijalni predstavnik EU u BiH podržat će festival “Fotografija godine BiH 2013” koji posljednje četiri godine organizuje portal Fotografija.ba. Program Festivala obuhvata proglašenje 60 najboljih fotografija iz regiona Zapadnog Balkana, te organizovanje edukativnih seminara i radionica.

“Jako nam je drago da EU prepoznaje značaj našeg Festivala i nadamo se da će se saradnja nastaviti i narednih godina”, izjavio je Haris Čalkić, direktor Festivala.

“Evropska unija se ne tiče samo politike, već u velikoj mjeri i umjetnosti i kulture jer se one nalaze u samoj srži našeg zajedničkog evropskog identiteta. Zbog toga mi je izuzetno zadovoljstvo što je EU dio festivala “Fotografija godine BiH 2013”, rekao je ambasador Peter Sorensen, šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH.

Peter Sorensen (fotografija: Dejan Vekić)
Peter Sorensen (fotografija: Dejan Vekić)

Pobjednici festivala biće proglašeni na svečanoj ceremoniji u Sarajevu 24. januara 2014. godine.

Kompletan program možete naći OVDJE.

Ovogodišnji konkurs je podržala Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo, Općina Stari GradKancelarija Specijalnog predstavnika EU u BiH,  Umjetnička galerija BiH, a generalni pokrovitelj Festivala je Canon Bosna i Hercegovina, a osim toga konkurs su podržali i sljedeći sponzori i prijatelji: HT ERONETAVTERA BH,  DHL, Galerija BlackBOX, Red Bull, Hotel Sarajevo, DISTI,Pycsell, FAN Ferhatović, eKupieuroBHplakat, Aumento i AtlantBH.

Medijski partneri konkursa: Klix, RSG, Antena Sarajevo, Nezavisne novine, Face TV, Dani, Magazin START BiH.


Komentari

komentara

Kategorija:
Datum:
  • Januar 20, 2014
Podijeli:

Balkan Photo Festival na Facebooku

Balkan Photo Award na Facebooku

Fotografija.ba na Facebooku